Rust en ruimte

 

Centraal gelegen (gemeente Midden-Drenthe) is onze B&B is een perfecte uitvalsbasis voor een lang of kort verblijf in het hart van Drenthe, 'De Drentse Hooglanden'. Genieten van rust en ruimte, natuur en cultuur, wandelen en fietsen, de seizoenen beleven en het Drenthe gevoel ervaren in de Oerprovincie van Nederland.

 

De nabijgelegen stad Assen is ook zeker een bezoek waard, met het Drents Museum, gezellige terrassen, diverse restaurants en winkels.


Dit natuurgebied is een van de meest uitgestrekte heidegebieden van Drenthe waar u alle seizoenen volop kunt genieten van de natuur. Zelfs tot ver aan de horizon ziet u nauwelijks sporen van de bewoonde wereld. Stichting Het Drentse Landschap beheert dit weidse veld dat aan alle kanten overgaat in het bos.


Langs Erfgoedlogies Diependal lopen een aantal wandelroutes o.a het Drenthepad, Roots Het langste  natuurpad van Nederland en verschillende fietsroutes. (Fietsknooppunt 08), Beilerdingspelroute, fietsroute Hijkerveld, etc. In de B&B is uitgebreide informatie aanwezig over wandel- en fietsroutes en andere toeristische trekpleisters en uitjes in Drenthe zoals Musea, beeldentuinen, galeries, etc.

 

Voor vogelliefhebbers is het genieten op Diependal. Op ongeveer 35 minuten lopen bevindt zich de bijzondere Vogelkijkhut Diependal. Via een 162 meter lange ondergrondse tunnel kunt u ongestoord vogels bekijken. Daarnaast staat ook fotohut Diependal, een unieke plek voor natuurfotografen voor het fotograferen van watervogels vanaf de waterspiegel. 

Vogelreservaat Diependal is een prachtig gebied voor vogelexcusies.

 

 

 

Logeren op een unieke locatie in

één van de

mooiste en stilste  natuurgebieden

van Drenthe

'Het Hijkerveld'.